Kuinka hankkia rahaa netissä

Yksinkertaisin tapa tienata ainakin hiukan lisärahaa on myydä jotain. Esimerkiksi Huuto Net ja Keltainen Pörssi toimivat netissä ja ilmoittelu on ilmaista: ongelma on tietysti siinä että pitää olla jotain myytävää. Ihan vanhoja sanomalehtiä tuskin kannattaa tarjota, mutta esimerkiksi kirjat ja sarjakuvat saattavat hyvinkin houkuttaa jotakuta, jopa kodin irtaimisto.

Pelit myyvät hyvin, jos kotonasi sattuu olemaan pelikonsoli, katso montako sellaista peliä on kasattu sen viereen, taakse tai alle joita tuskin enää kukaan pelaa? Cd-levyt ja DVD:t kannattaa laittaa kiertoon nyt, heti, tällä sekunnilla, niin kauan kuin mahdollisesti joku vielä maksaa niistä jotain, koska markkinat ovat kovasti siirtymässä digitaalisten latausten piiriin. Jos olet käsistäsi näppärä, voit tehdä jotain jonka ihmiset haluavat ostaa, mutta kannattaa olla tarkkana: materiaalit maksavat eikä välttämättä markkinarakoa löydy makrameelle tai niille tauluille jota on tehty värillisestä langasta ja nauloista tummaa taustaa vasten.

Toinen vaihtoehto on tehdä jotain sellaista jota ihmiset mielellään katsovat netissä, askarrella siis jotain ei-materiaalista. Jos sata miljoonaa ihmistä katsoo videosi YouTubessa, ja jokaisesta mainoksesta kuvan alalaidassa saat sentin puolikkaan, tulos on puoli miljoonaa euroa: toki ongelma on siinä että katsojia on rajattu määrä mutta ilmeisesti videoiden tekijöitä rajaton. Vain hyvin, hyvin harva loppujen lopuksi tienaa yhtään mitään, mutta jos sinulla on mielestäsi hyvä ajatus jonka toteuttaminen ei vie vararikkoon, miksi et kokeilisi? Jos se tuottaa edes jonkun euron, olisihan se hauskaa. Kirjoituksia ja kuvia voi myös julkaista netissä, julkaise vaikka blogia ja tarkista esimerkiksi Googlen mainosohjelmasta miten saat sivullesi mainoksia.

Jos olet hyvä korttipeleissä, voit tahkota rahaa niiltä jotka eivät ole yhtä hyviä korttipeleissä. Tämä vaatii hiukan alkupääomaa, tosin sivuilla kuten CasinoEuro voi useimmiten pelata ilman rahaa kokeeksi, se voi olla hyväksi jos et ole ihan, aivan, täysin varma kuinka lahjakas peluri olet. Yleensä saat erilaisia liittymisbonuksia niin ettei alkupääoman tarvitse olla valtava: kaikissa peleissä on mahdollisuus voittaa, mutta myös hävitä, ja ainoastaan korttipeleissä kuten pokerissa, joissa taidolla on merkitystä voi ansaita rahaa säännöllisesti.